Retete din Bucovina

sâmbătă, 7 februarie 2015

Parjoale Moldovenesti

Ingrediente
  • carne de vita g 550
  • ceapa g 150
  • cartofi g 550
  • sau pâine alba g 250
  • ulei ml 200
  • oua buc. 4
  • faina g 150
  • pesmet g 250
  • usturoi g 25
  • patrunjel verde g 50
  • piper g 2
  • sare g 25
Mod de Preparare
    • Ceapa se curata, se toaca marunt si se înabusa în 25 ml de ulei si 50 ml de apa. Cartofii se curata de coaja si se spala. Usturoiul se curata si se piseaza. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Carnea si ceapa înabusita se toaca în robot.
    • Carnea tocata se amesteca cu doua oua, cartofii rasi fin, usturoi pisat, patrunjel verde, sare si piper. Din compozitia obtinuta se modeleaza cu faina 20 de pârjoale, care se trec prin ou batut, pesmet si se rumenesc în ulei încins.
             Pofta buna!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu