Retete din Bucovina

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Musaca de Dorna

Ingrediente
  • 1 ½ kg de cartofi;
  • 2 oua;
  • 1 pachet de unt;
  • 1 pahar de untdelemn;
  • 1 ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceasca mare de smantana;
  • 250 g de cascaval;
  • 1 kg carne de vitel tocata (sau pasare);
  • sare, piper, marar;
  • pentru sos: 1 pahar de smantana; 1 lingura de miere; 1 pahar de vin; 1 pahar de suc de rosii; 
  • piper si cimbru.
Mod de preparare
  • se toaca marunt ceapa, se rade morcovul si se pun la calit impreuna cu jumatate pachet de unt si jumatate de pahar de ulei;
  • se adauga carnea atunci cand ceapa s-a calit si se lasa sa se rumeneasca putin;
  • se pun cartofii la prajit la foc tare, in unt amestecat cu ulei si se scot abia dupa ce sunt aurii;
  • se bat ouale cu smantana, cascaval, piper si sare;
  • odata rumenita, carnea se presara cu piper, marar si sare si se pune deoparte;
  • se unge o cratita mare cu unt si ulei, se alterneaza stratul de cartofi cu cel de carne amestecata cu ceapa si morcovi, 
  • se toarna smantana cu ou si cascaval, pana cand ultimul strat trebuie sa fie cel cu smantana si cascaval;
  • se lasa la cuptor, la foc mic, timp de 60 de minute.
      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu