Bors de cartofi cu sfecla rosie
Ingrediente
- Ceapa alba 2 buc
- Morcovi 2 buc
- Pastarnac 1 buc (sau radacina de patrunjel)
- Radacina de telina 1 buc (o felie din ea)
- Ardei gras rosu 1 buc (jumatate din el)
- Ardei gras verde 1 buc (jumatate din el)
- Sfecla rosie 4 buc
- Ulei 50 ml
- Patrunjel verde 1 lingurite (sau uscat )
- Leustean verde 1 lingurite (sau uscat,depinde de sezon)
- Bors Maggi 1 linguri (sau acru-150ml-cine are)
- Bulion de rosii 1 linguri
- Cartofi roz 4 buc (de marime medie)
- Fidea 50 g (sau taietei)
- Sare 1 linguri
- Vegeta 1 linguri (dupa gust)
Mod de preparare
- Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.
- Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.
- Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.
- Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate .
- Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
- Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba c-am 20 min.
- Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.
- Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
- Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.
- La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu