Retete din Bucovina

duminică, 11 ianuarie 2015

Bors de cartofi cu sfecla rosie

Ingrediente
  • Ceapa alba 2 buc
  • Morcovi 2 buc
  • Pastarnac 1 buc (sau radacina de patrunjel)
  • Radacina de telina 1 buc (o felie din ea)
  • Ardei gras rosu 1 buc (jumatate din el)
  • Ardei gras verde 1 buc (jumatate din el)
  • Sfecla rosie 4 buc 
  • Ulei 50 ml
  • Patrunjel verde 1 lingurite (sau uscat )
  • Leustean verde 1 lingurite (sau uscat,depinde de sezon)
  • Bors Maggi 1 linguri (sau acru-150ml-cine are)
  • Bulion de rosii 1 linguri
  • Cartofi roz 4 buc (de marime medie)
  • Fidea 50 g (sau taietei)
  • Sare 1 linguri
  • Vegeta 1 linguri (dupa gust)
Mod de preparare
  • Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.
  • Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.
  • Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.
  • Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate .
  • Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
  • Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba c-am 20 min.
  • Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.
  • Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
  • Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.
  • La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.
         Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu