Retete din Bucovina

miercuri, 7 ianuarie 2015

Ciorba de Burta - zona Bucovinei

Ingrediente

  • burta de vacuta;
  • o ciapa;
  • un ardel;
  • un morcov:
  • telina;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 galbenusuri;
  • 250 g smantana;
  • 250 g iaurt;
  • otet si mujdei de usturoi;
Mod de Preparare

  • Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta se scot legumele si burta .
  • Burta se taie fidelute dupa care se piseaza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta.
  • Se pune burta taiata in oala,se ia 250 g de smantana,250 g de iaurt si 2 galbenusuri de ou si se amesteca,in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi,sii calim in ulei bine si amestecam cu smantana si iaurtul.
  • Dupa ce s-a mai racit ciorba , dregem cu aceasta smantana cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Servire
  • Se serveste cu ardel iute.
  • Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu