Ingrediente
- 1 gaina
Legume: ceapa, morcovi, patrunjel si telina, usturoi,
Condimente: piper boabe, piper alb, sare, 1 kg smantana, 3 linguri de faina, otet.
Mod de preparare
- Va recomandam o ciorba foarte buna. Se procedeaza astfel: Vom taia carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede ,apoi vom pregati legumele, adica ceapa, morcovi, patrunjel si telina. Se taie legumele in bucati mai mari, se pune apa si se adauga sare pentru muraturi (cam o lingura jumate,dupa gust). Se pune la fiert la foc portivit, lasand-o sa fiarba incet, cu rabdare, ciorba iese mai gustoasa. Dupa ce am curat bine ciorba de spuma, punem piper boabe si catei de usturoi (fiecare pune dupa gustul sau). Dupa ce a fiert carnea, se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa, ca sa fie cat mai limpede. se curata carnea de pe oase, se indeparteaza pielita si se taie carnea in fasii. Eu am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul. Se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adaugand din cand in cand, cate un polonic de ciorba. Se toarna amestecul cu smantana in oala, se pune carnea si dam din nou ciorba la foc mic. Se potriveste de sare si piper (se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba). Se face mujdei de usturoi, se pune intr-o strecuratoare, care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el. Se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin. Eu prefer sa pun usturoiul in farfurie. Am adaugat 2 linguri de otet.
Mod de servire
- Se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.
Pofta buna!
- 1 gaina
vineri, 2 ianuarie 2015
Ciorba Radauteana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu