Retete din Bucovina

duminică, 18 ianuarie 2015

Rosii umplute cu ficatei

Ingrediente

  • 10 rosii;
  • 200 g de ficatei;
  • 2 oua;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 linguri de faina;
  • 1 felie de paine;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.
Mod de preparare

  • se prajeste ficatul , apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine;
  • ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in acelasi ulei, apoi se pune in pasta de ficat;
  • se adauga si ouale, faina, sare si piper dupa gust, dupa care se lasa compozitia deoparte;
  • rosiile se spala, se scobesc, apoi se presara sare si se lasa  sa se scurga;
  • miezul ramas se fierbe pe foc mic, cu putin ulei si o lingurita de zahar;
  • rosiile se umplu cu amestecul de ficat, se aseaza intr-o tava, se toarna peste ele sosul de rosii si se dau la cuptor pentru 30 de minute;
  • dupa ce se scot, se presara cu patrunjel taiat fin.
         Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu