Ingrediente
- 1200 g faina extra;
- 1 pahar cu miere;
- 200 g de stafide;
- 2 cesti de lapte;
- 50 g de drojdie;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 1 lingurita de sare;
- 500 g de miez de nuca;
- 15 oua;
- 2 pahare de unt + 50 g pentru uns tava;
- 400 g de zahar;
- coaja de lamaie;
- o lingurita de esenta de rom;
- se amesteca laptele cu zaharul si se pune putin la incalzit pe marginea plitei;
- se pune untul la loc caldut ca sa se topeasca;
- se separa albusurile de galbenusuri;
- se bat albusurile,iar galbenusurile se freaca cu putin zahar;
- se cerne faina intr-un lighean;
- se pun laptele, ouale si drojdia si se framanta;cind aluatul incepe sa se lege,se adauga untul,esenta de rom,satafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie;
- se mai framanta 15 minute,dupa care aluatul se lasa o ora la dospit;
- se toaca nucile prin masina,apoi se amesteca cu miere de albinie;
- se ia coca dospita,se imparte si se intinde bucata cu bucata ;
- se presara nuca pe foaie,cit incape si se ruleaza;
- se ung tavile cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se aseaza cozonacii si se lasa sa creasca cit tava;
- se ung cozonacii cu galbenus de ou si se pun la cuptor;
- se pune o lingura de miere cu putina apa la incalzit;
- se scot cozonacii din cuptor si se ung apoi cu miere;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu